Monday, 1 August 2011

Renungan sebagai umat islam !

Assalamualaikum...

Setelah sekian lame azy menyepi dari dunia blog, hari nie tiba-tiba terbuka hati nak post entry nie...niat hanya untuk berkongsi sahaja.. ok. sebelum tu , azy nak ucapkan selamat menunaikan ibadah puasa dan solat terawih..semoga dibulan yang penuh dengan keberkatan ini kita dapat mendekatkan diri dengan tuhan dan muhasabah diri kita sebagai umat islam ... insyaallah ... amin

Sekadar berkongsi rasa terkilan di hati , azy nk bercerita apa yang azy lihat dan baca di facebook tadi..tiada niat untuk mengaibkan sesiapa... apa yang korang akan fikir jika umat islam membuat status sedemikian . . .

  I do not believe everything on this earth, including its creator!! " 

status yang di post oleh rakan facebook azy.. azy tak tahu apa punca status berkenaan di post.. mungkin facebooknya di hack oleh org lain.. mungkin mempunyai masalah .. tapi kita sebagai manusia dan umat islam terutamanya, perlu berfikir dahulu.. kesan buruk dari ayat kita yang mungkin seakan-akan manusia yang  tiada akal & terpesong akidahnya ..




Dalam cibuk melayan facebook jugak lah azy terjumpe kawan azy post link page nie Murtads in Malaysia and Singapore  . . . memang ada segelintir umat islam menegur & macam2 lagi tapi ada pula segelintir umat islam seakan-akan terpesong akidahnya.. sedih tengok... sepatutnya bulan ramadhan ni, kita memperbaiki diri .. mintak petunjuk dan hidayah .. tetapi sebaliknya..hanya sekadar renungan untuk kita semua . . . 


Semoga Allah memberi petunjuk dan hidayah kepada kita semua .. insyaallah.. amin ...


** dalam page  Murtads in Malaysia and Singapore , azy memfokuskan umat islam.. semoga tiada salah faham :)

Friday, 1 July 2011

blog yang bersawang!

Assalamualaikum...

Lame da azy xpost ape2 entry kn...
bkn malas dan jugak bukan xde idea ... ( yeke?? )
tapi disebabkan sekarang azy ade kat sabah & line tenet memang slow tahap kure2 nak mati....
jadi nak post ape2 pon wt sakit hati jek...nk menjengah ke blog orang len pon mmg memerlukan tahap kesabaran yang tinggi, macam gunung kinabalu.. aah sudah! melalot + merepek jek kan...

Thanks kepada blogger2 yang da follow dan yang dah menjengah blog yang bersawang nie...azy akan guling2, golek2 dan main kejar2 gan korang bila azy da balik semenanjung nanti...hehe..

ok la..da lewat sgt asenye! esok nak pergi 1borneo lagi..excited! huhu..tp mate plak tengah sakit.. opss! bkn mengintai anak teruna orang okey! heee... selamat malam dan mimpi yang indah2 :)

Sunday, 26 June 2011

:: GiveAway CikArdalah..seghonok,peah!!! ::

Assalamualaikum...

petang nie azy nak stoli moli pasal GA cik ardalah kite nie...
nie GA yang pertama dari cik ardalah
tak rugi pon lau mencuba nasib kan..
ape la hadiah misteri yang cik ardalah nak bagi tu yek..jeng3..
hadiah nie kene tunggu cik ardalah kite bagitahu la yek..



Tuan empunya GA.. Cik Ardalah 




jom join sekali! mane tahu rezeki korang..



tarikh tutup : 2 julai 2011
syarat : simple jek.. heee






JOM JOIN BLOGLIST BUDAK KUAT PERASAN TU..!

Assalamualaikum .....







selamat petang...
kali nie azy saje nak menyibuk join 
" bloglist budak kuat perasan "
bak kate owner blog nie , xrugi pon kalau join...
yup..memang tak rugi langsung....
secara tak langsung boleh la rapatkan UKHWAH ! ( ayt aremieroul )

so, sape2 nak tambahkan kenalan, join la...
memudahkan kite nak blogwalking! 
syarat-syarat membebankan???
tak la...syarat-syarat yang memang terbaik la...
sape rase nak join boleh terjah blog  aremieroul !
tarikh tutup 28 jun 2011 ..

credit to Cik Farhah coz sebarkan entry aremieroul !
lau x, sampai sudah xthu..heee 




contest blog saya comel

Assalamualaikum....




kenape yek azy letak banner tu??? 
xlen xbukan mesti la nak join contest nie kn...
saje mencube nasib..mane la tahu kn..kn...
lau ade nak join contest nie pown boleh..
korang just g blog Qist nie...
blog saye comel?? comel la kot..
comel dengan patung elmo yang kiut miut tu..hee

Blog yang comel xsemestinye banyak ltk widget yg kiut miut je...
kene la slim melim.. sebab lau blog berat, nanti jenuh nk laoding..
sape-sape yang berminat nk join contest blog saya comel nie,
boleh la serbu blog Qist ...
syarat2 penyertaan pon sempoi abis..
rugi lau xjoin..adiah pon tip top jugak ! heee
tarikh tutup 17 julai 2011 ...


mangse tag azy !

mr aiman     


 nie kategori comel jugak kn??hehe

Saturday, 25 June 2011

Follower | Award Cik Ezzany

Assalamualaikum....

Selamat petang... hari nie azy dapat award dr Cik Ezzany nie..
award ape?? sbb azy jd follower yg ke 10 Cik Ezzany !
Jom kite usha adiah yang Cik Ezzany kaci nie ....


wah!! comey kn! hee...
jom ramai-ramai follow blog Cik Ezzany
blog Cik Ezzany pon ade sediakan macam2 tutorial..
Jom usha blog Cik Ezzany!

Friday, 24 June 2011

Saya diterjah!

Assalamualaikum.....

Sunyi sepi blog azy nie kn...yelah, mane xsunyi sepi, tuan blog nie pon malas jek nk update! hehe..orang pon mls la nk menjenguk..x gitu??hehe... bukan xnak update tp takde topic best nk post...hehe...ok skunk azy nk ckp sal blog azy yang telah diterjah oleh Oh! BlogWalking ! wah tak sangke! yelah blog azy nie bukan best + hebat pon kn...tapi ade jugak yg sudi terjah... hehe .. terharu gitu! ape2 pon thanks sbb sudi terjah! mmg i loike la!

:: komen yang ditinggalkan oleh MYOBW! ::

:: ini blog sy kn! hee... ( jakun ape! ) ::

** jom la g usha2 blog2 yang dah diterjah kt Oh! BlogWalking ... terbaik la..

Saturday, 18 June 2011

Siapa yang pantas

Assalamualaikum..


hye semua...bosan tol pagi nie.. xde sape nak chat gan azy.. kesian3 ..
korang penah x uji kelajuan menaip korang.. mesti ade yang xpernah kan...
yang pernah tu, bace jek.. hehe.. dan yang xpernah tu, meyh la try uji kepantasan korang menaip..hebat ke tak..kn3...azy?? hehe xhebat langsung..taip pon cm kure2 jek... tp azy ske sangat g test kt website nie..saje nk thu sejauh mane pantasnye azy menaip...walaupon hakikatnya, amat lambat..hehe... ape lagi, jom ler cube test2... ne taw korang2 ske menaip tu hebat ++ dari azy yg lambat cm kure-kure nie..hehe....



jom serbu kt Malaysian Typing Speedtest ! 


Kebaikan ( utk azy la yek ) : 
  1. Wat azy lebih pantas menaip bile kite selalu g test kepantasan menaip nie..(yang memang kejenye menaip tu, xpayah cakap la kn.. yg slo
  2. Sifat berhati2 - supaya xde yg tersalah taip
  3. Ingatan tajam sebab nak ingat perkataan , pastu nk kne pndang keyboard sbb nk taip lik kan..kn..kn... ( yg x expert cm azy nie )  

Friday, 17 June 2011

Blog bakal dipadam oleh GOOGLE ??

Assalamualaikum....


hye sume...setelah puaz merayau2 mcm kutu rayau kat blog org len, tbe2 azy taw citer sal google nak delete blog yang menggunakan email selain dari gmail selepas 25 JUN 2011 tp pada blog yg tak pernah sign in sejak tahun 2007... Mula2 azy pon da gelabah sebab azy pakai account yahoo..tapi lepas abis jer bace ase selamat la jugak... tapi untuk langkah berjage2 korang boleh la tukar dan guna gmail .....





Fakta tentang Blogspot : Dahulunya Blogspot ini merupakan antara perkhimatan pertama yang dibeli oleh Google. Tapi sehingga kini blogspot masih boleh diakses menggunakan email perkhidmatan yang mereka gunakan dahulu sebagai contoh; email yahoo.com. Namun, kini Google telah hampir menamatkan akses bagi perkhidmatan email lain untuk log in ke Blogspot. 


Blog akan dipadam : Pihak Google akan memadam Blogspot yang didaftar selain daripada gmail selepas 25 Jun 2011. Jadi, bagi mereka yang masih menggunakan email yang lama, anda perlu bertukar ke akaun Google atau akaun anda akan dipadam bersama-sama blog yang telah didaftarkan. Google kini memberikan penekanan serius untuk mendaftar menggunakan akaun Google selepas 8 tahun memberikan perkhidmatan sokongan akaun lain. Amaran berbentuk begini juga telah diberikan bagi pengguna Youtube.


thanks to : 

Lau korang nak tutorial untuk tukar email yang sedia ada kepada gmail , korang boleh usha dekat blog Myung Dae okes... 

Thursday, 16 June 2011

Gerhana Bulan part 2

Assalamualaikum..

hye..selamat petang sume...ok rini azy nk smbung lik sal gerhana bulan tu...sorry, semalam azy xupload ape2 pic sebab mate da ngantok sgt2...mane taknye berjage sampai 4pagi..sorg2 lak tu..tbe2 jd takot semalam..hehee..ok azy nk share pic yg azy amik mne tgk gerhana bulan kt website USTREAM ..
perubahan gerhana bulan kt website tu diambil dari sabah okes... azy pon xsmpat nk tgk abis sbb da ngntok..meh la usha pic yg azy dpt mik b4 tido =)















**sorry susunan tah pape sbb azy ade kje nk buat skunk nie..tp kite leyh tgk kebesan tuhan melalui gerhana bulan..cantik sangat..azy pon terpegun ble tgk pagi td...wasalam...

Wednesday, 15 June 2011

Gerhana Bulan part 1

Assalamualaikum..

rini azy tido lewat lg..wt pe? azy nk tgk gerhana bulan la...hehe
nk tgk kt luar xclear + ujan lebat plak.... jd tgk on9 jelahh...
ok la..nk tido...da ngantok...hehe..nite..

Operasi Malaysia !

Assalamualaikum....

hye..selamat mlm...bkn wish nk tido da taw...hehe...
entry kli nie len skit...sbb pe, tbe2 azy tertarik gan "anonymous" niee..nape azy plih tajuk opserasi malaysia...azy rase korang mesti lebih thu dr azy...lau yg xthu 2, meh azy bg taw meh..hehehe..2 amaran dr pihak hackers kepada kerajaan malaysia..dyeorg da lancarkan amaran tu kt youtube..so, leh la g usha2 k...
azy ase rmai bloggers thu sal hackers nie nk serang website www.malaysia.gov.my ..
dr ape yg azy bce td.. maybe dalam 3.30 pg t dyeorg akan mulakan serangan...

anonymous nie nak serang gov website disebabkan oleh tindakan kerajaan malaysia yg menyekat & menapis bhan2 dr internet...berjaye ker hackers yg menggelarkan diri dyeorg anonymous?? just wait n see jelh okes...

lau korg nak tahu lebih detail sal hackers nie, korg leyh la usha kt mynewshub .. ^_^

Tuesday, 14 June 2011

Belajar menggunakan adobe photoshop !

Assalamualaikum...

Entry azy b4 tido nie, azy nk share kt kwn2 yg nak blaja cmne nk edit pic gne adobe photoshop...skunk nie snang jek nk blaja..dr youtube, cm2 kte leyh thu..nk makeup la, nk pakai shawl yg cm2 jenis n style la...

so, azy mls nk berceloteh lebey sebab azy pon da ngntok sgt..so azy just nk share video edit pic nie...sbb azy pon bwu jek blaja..hehehee....sape2 yg xthu n nk thu, leyh la usha2.. tp bg yg sape2 lebeyh pro n ade cre lg mudah ++, ce share gan azy..hhehe... " sharing is caring "


:: senang je upenye nk edit..hehe... ::
ok x ?? =P

sayamalasupdate!

Assalamulaikum....

hye sume! =)
nape la yek tajuk entry azy rini cmtu yek??hehe
2 disbbkn azy malas nk update blog azy nie...pas lik bercuti jd malas ++
sbnrnye cam2 bnde azy nk post..tp sifat kerajinan xdtg g..
so, next entry azy akan post entry sal azy holiday rtu... ^_^



Thursday, 9 June 2011

M.A.L.A.S

Assalamualaikum....

da bpe hari rsenye xupdate blog azy...
kemalasan melanda diri azy.. nk post sal holiday azy rtu pon ase mls g..hehehee
pic pon azy xcrik g mne yg the best n okok tok azy publish entry holiday t...
ble kerajinan da mari, bwu ler azy update sal holiday azy kt melaka nty =)
mau chat with special person ! hee.... gud nite..

**opss...seblom terlupe, pic konvo azy da smpai! hee... so, meh ler usha muke miss chomot nie! nseb bek pic ok..lau x,bazir jek byr mahal2..=)

 :: comey la knonnye...haha! ::
:: with mom n dad! ::

Sunday, 5 June 2011

Sakan berjalan!

Assalamualaikum...

bosan lak azy ase...dlm penat2 berjalan pusing2 kt melaka nie...hehe...
mau xpenat..dr kul 7 pagi azy kuor umah , sampai 6 ptg bwu dpt rest...
2 pon azy kuor lik kul 8 mlm td..huhu...wlaupon penat giler...tp hepi jgk..
disebabkn musim cuti sekolah..ramai glew yg bercuti kt melaka..
termasuk la family azy....hehe...dengan penuh org + jln jem teruk..
wat azy pening kepale..huhu..sabor jelh... maklum la..da lame xkuor umah..
besenye asik terperap jek lam umh..heheheee....

ase cm nk upload pic...tp sifat kemalasan menguasai diri..hehe
jd tggu pas bis bercuti la bawu upload..hehehee...
mau tito la..sok nk g jln2 lg kt melaka.. xbis round g kt melaka nie..
gunekn mase yg ade untuk jalan2 kt melaka..t xdpt da nk jln cmnih..

oppsss...b4 terlupe, azy just nk ckp..da dpt anak sdre baru...hehe..

:: rumah serawak, tmn mini malaysia ::

Saturday, 4 June 2011

Bercuti..

Assalamualaikum....

penatnye la rini....mane xpenat..kul 3pg gerak lik pahang...dekat 6 jam jugak la....sampai2 jek kt kuantan teros kemas2 brg adik..sebab nk g jenjalan kat seremban + melaka... hadoiii.. penat sgt.... so, rini dapat laa azy jalan kat seremban...bkn jalan mane pon..just kt terminal 1 je =P ....

2, 3 hari nie xleyh nk on9 lame sbb ase penat sangat n sok kne bgn awal2 pagi..nak gerak g melaka lak..huhu...da lame gilew x g melaka... seingat azy, azy g mlka mase rombongan sekolah tadika dulu jek...hehe..mesti banyak perubahan kt melaka tu kn..

b4 lik kuantan ritu azy ade la usha2 tempat yg best kt melaka, so azy teringin sangat nk g jonker street...hee..ala same je kot cam Jalan TAR...uptown...tp teringin nk g ctu sbb ner taw ade brg yg chtix n murah2...azy layan jew bju murah..asalkan sedap mate memandang n cantik dihati, udah ler...

ngantok sgt3..nk tido dulu..taa...gud nite.. ^_^


Thursday, 2 June 2011

Terlebih kerje ?

Assalamualaikum...

ape jelh yg azy wt pagi2 bute nie yek...
cm xreti nk tido jek kan..kn..kn...
tp azy mmg cmnie..pg2 bru la aktif nk menulis bagai...
siang just lyn astro jek.. ( walaupon xsyok ne ) hee...
maap astro! tp knyataan... (jgn sman sy! hehe)

macam hepi jek ye azy pg2 bute nie! 
hepi la dpt chat gan special person !
tapi ade la sikit tergangu ble azy usha bnde yg xenak tok azy tgk..
mmg berkecil hati tp sifat azy just membisu..xmo bsrkn hal kecik gtu..
azy lebih suke pendam! hee... pape jelh..yg pnting ble gan dye azy hepi..
cukup tok azy...if azy mampu wt dye tersenyum pon ckup lah! 

sudah3! azy lau dpt lyn jiwang karat, payah nk berenti lak! 
gedik pnye azy! hahaahaa....



" cintailah pada allah, nescaya kita tak akan kecewa  " 

Wednesday, 1 June 2011

Manusia semakin kejam

Assalamualaikum.....

pagi nie terdetik kat hati azy nk post enty niee...
" MANUSIA SEMAKIN KEJAM "

kenape azy cakap cmtu??
sebab manusia sanggup membunuh untuk menutup malu dan sebagainye..
ok..azy nk cite sal pembuangan bayi yang sekarang nie mmg menjadi2..
terbaru, 1 JUN 2011 .. bayi dicampak dari tingkat 5 rumah pangsa..
kenapa manusia sanggup membunuh?? membunuh darah daging sendiri..
sedih... tak mampu nak diucapkan dengan kate2...kenapa perlu membunuh??
tak ke kejam?? tak adil untuk insan yang baru dapat melihat dunia ciptaan ALLAH s.w.t

Dosa...sape yang membuat dosa2 tu?? manusie... kenapa mase buat dosa xfikir..
kenapa xfikir kesan buruk yang bakal berlaku?? sebab syaitan menguasai diri??
bila da membuat dosa, kenapa perlu tambah dosa yang sedia ada??
bila dah terlanjur, sanggup gugurkan janin...tak ade perasaan ke??
tak ade rase bersalah ke?? atau ketakutan sesame manusie melebihi ketakutan kepada ALLAH??
tapi macam mne pulak dengan insan yang bergelar manusie @ ibu yang bersusah payah mengandungkan anak luar nikahnye selama 9bulan tetapi bila dia dilahirkan,
baru dapat melihat dunie, tapi insan yang bernama ibu sanggup membunuh, membuang bayi dyeorg???
darah daging dyeorang...apa salah bayi tu sampai perlu bunuh..bunuh dengan kejam...

bakar, campak, buang dalam tong sampah, tanam hidup2
kenapa perlu dilakukan sebegitu ?? tak de lngsung ke sifat sayang kt bayi tu..
cukuplah dosa yang dilakukan dengan berzina, jangan ditambah dengan membunuh..
mereka pon nak hidup didunia kurniaan tuhan...
seorang ibu sanggup mengandungkan bayinya selama 9bulan..
tapi tak sampai 1 jam, bayi yang dilahirkan dibuang..macam sampah...
takde rasa sayang ke???....ya allah..sayu hati tengok bayi2 yg tak berdosa dibuang, dibakar, dicampak, ditanam macam tak bernyawa..mcm mainan...

wahai manusia... kaum adam & hawa.... hidup kita nie pinjaman semata-mata...
bila2 mase je nyawa kita boleh diambil oleh tuhan yang maha esa...
insaflah...insaflah sebelum terlambat...sebelum nyawa kita diambil oleh malaikat izrail!



Pengharaman Zina, firman Allah yang bermaksud :


Dan janganlah kamu mendekati zina, sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk .


( al-Quran, al-Isra : 32 )



Hukuman Zina, firman Allah yang bermaksud :


Perempuan yang berzina dan lelaki yang berzina hendaklah disebat tiap-tiap seorang dari mereka seratus kali sebatan .

( al-Quran, an-Nur : 2 )



Hadis Nabi mengenai zina, mafhumnya :


Ambillah dari aku ! Sesungguhnya Allah memberi jalan kepada mereka ( perempuan yang berzina ), jikalau teruna dengan dara hendaklah disebat seratus kali sebatan, dan dibuang negeri setahun, dan jika yang telah berkahwin dengan yang telah berkahwin hendaklah disebat dengan seratus kali sebatan dan direjam dengan batu sampai mati .

( Muslim, Sahih : hlm. 188 )



credit to Arkib Islam sebab memberi informasi bergune.. =)

:: tak kasihan ke tgk bayi xberdosa nie?? ::


:: kenapa manusie begitu kejam?? ::

:: mulianya bayi yang tak berdosa nie disisi tuhan ::



:: mereka pon nk lihat dunia ::



" sayangilah anak..anak itu anugerah..pemberian tuhan "

New ShoutBox!

Assalamualaikum..........

Sekarang dah pukul 4.22 pagi tp azy still xtido g sebab belajar wt popup shoutbox..
hee..jeng2..setelah dekat 3jam azy wt..akhirnye dpat jugak...hepi la...
pening jugak nk wat nie..bukan ape..sbb pic yg azy wat tu xcam yg azy nak..

So..bg yg xde lagi & nak wat jugak popup shoutbox, korg boley refer kt link yg azy kc tu...

1. ayun ayunar
    *kat cnie korg leyh usha cmne nk edit pic menggunakan photoscape n adobe photoshop..
    *ble korang save menggunakan adobe photoshop tu, save as .PNG ok..bkn .JPEG / .JPG

2. Hannafauzann
   *blog hanna nie korg leyh amik HTML code dye.. pastu just edit skit2 je..

** shoutbox kt blog korang akan jadi cam nie selepas siap =)

 
:: korg pnye shoutbox dihidden kn...lau nk usha, click je kt pic ::

:: cmnie la jadiknye shoutbox azy ::


 selamat mencube ^_^

Maafkan....

Assalamualaikum...


Tbe2 ari nie azy nak post Entry MAAFKAN...
sebab, azy takot azy ade wat salah gan sape2..
tak kire la sengaja or tak sengajA.......
kadang2 azy sendiri xperasaan azy ade menyakitkan hati org lain..
azy nie manusie biasa, xlari dari melakukan kesilapan...


Azy tahu , ade kawan2 azy jugak yang bace entry azy nie...
walaupun ade yg anggap azy msuh skali pon, azy still anggp dye adelah kawan azy ^_^


Maafkan la azy if azy ade sakitkan hati sape2..
xksh la lau ade trase gan Entry2 azy ke...
tak pon mse bergurau senda gan korang ke...
if ade terasa hati gan azy or ade rase azy nie mmbuat korang xhepi....cbe bincang elok2 gan azy...
sbb kdg2 azy xpasan azy da lukekan aty korg...


** "setiap manusia tak lari dari melakukan kesilapan"
** "maafkan lah dengan seikhlas yang mungkin"

" Entry ini tak ade kne mengena dengan sesiapa, sekadar luahan kemaafan dari azy "

I LOVE U!

Assalamualaikum....

Entry ari nie " I LOVE U" ??
love kt sape yek??? jeng3...
LOVE kt my family la...sape lg...
Family azy adalah keutamaan azy ^_^....



** Jadikan lah FAMILY keutamaan kita, tnpa meraka, siapalah kita ^_^
**i love mom...dad =)

Monday, 30 May 2011

Kemarahan berganda!

Assalamualaikum....


hari mood azy memang K.O....sampai migrain...
salah 1 puncanya sebab orang tak hormat pendirian azy...malas nak terangkan ape yang buat azy marah sangat tapi yang penting azy ada sebab kenapa azy xsuke..maybe bagi kawan-kawan, itu JOKE! tp bila kita da bagitahu ape yang kita tak suke, y xleh hormati ??


Memang kecewa la....bukan tak boleh bawak bergurau, tapi bila azy cakap tak suka bawak bergurau dalam sesuatu perkara, azy rase dyeorg kena hormat kot perndirian azy....azy pon tahu azy nie xde la bagos sangat....kadang-kadang ade jugak wat org terasa bagai..tapi azy xpernah sebut bende yang dyeorg xsuke..camne rasenye bila kita xsuke ape yang dipanggil atau JOKE! yang dye orang wt tu??? mesti sakit sangat hati...


Tibe2 rini azy ase da tak boleh nak bersabar...sampai migrain! sbb bengang pnye pasal...da la time nak marah2 nie jugak laptop yang selame nie banyak bantu azy siap kan asignment, mini project wat hal....memang kesabaran da tahap 0%!


Bila lauhkan camnie , rase sikit lega.. disebabkan laptop nie menggila jugaklah azy deactivekn facebook azy tu...biarlah azy rest dari on9 facebook...sebab memang menyakitkan hati ble laptop asik nak buat hal...disebabkan macam2 masalah yang timbul dalam 1masa, baik azy tido..lagi tenang...gud nite ! wasalam ...




**Entry nie sekadar luahan hati...luahan ketidakpuasan hati miss azy! itu jek... =|

Wednesday, 25 May 2011

i love ELMO!

Assalamualaikum...

4.15 a.m...
ape la azy wat kan pepagi bute nie...
xlen xbukan, on9 la tuu..hehe....
mate nie xthu la nape, setiap kali nk g umah umi, mesti xleyh tido...
geram lak azy gan mate nie..rase nk post mcm2 kt blog..tp mood nk taip xde la plak kan..so, hanya nie yang termampu azy taip ( pure2 rajin taip! haha ) ..sabor jelh gan miss azy nie !

Dalam 2,3 hari nie..macam2 azy berangan...lau la jadi kenyataan best! sonok kot...asalnye azy nie bukan la peminat bear / teddy bear..ape2 anak patung pon azy xminat....tp xthu kemaruk ape tah, tibe2 teringin sangat nak someone hadiahkan azy ELMO yg cute tuh!! nakkkkk....


:: sape la yg nak kc Elmo nie kat azy eyh! =P ::

Geram je bile tengok Elmo tuuu...berkenan giler2 la... tp xmo beli sendiri =( .. konferm azy xhargai sangat..al-maklum la, gune duit sendiri...cmtu la jadinye..hehe...pembaziran akan berlaku! ohh tidakk... macam mane pon, azy xkan beli gune duit sendiri....nak xnak, tunggu jelah sape yang nak belikan azy patung ELMO yg chumel tu! lau la ade gan azy, setiap malam bawak tito...akan dipeluk2 sampai lunyai..heheehe...


" I L.O.V.E ELMO "

**nampaknye, azy just leh mimpikan elmo jelh...nak dapat xthu bile...sape nak bagi tah kat azy :'( , ade ke org nak kasi?? cm xde je... hehee...mimpikan elmo pon kire ok la kan dr xmimpi pape tros!hehehe
**tibe2 mate ngantok++ , gud nite all =)

" Hargailah apa yang kita miliki dan apa yang kita perolehi "

Tuesday, 24 May 2011

Bila B.O.S.A.N

Assalamualaikum...


pejam celik, pejam celik... da dekat 1 bln azy duk umah..
huh! lame too.... duk umah je.. bosan sgt.. so, ble da bosan nie, azy just on9 jew..=)
kirenye cm azy menggunakan berokband azy nie 100%! hee.. 2 blom lg pkai berokband akak ble berokband azy nie wat hal..hehe.... bese la.. berokband azy nie gilo sket... =P .. sabor jelh kn..sbb nk on9 pnye pasal! hee


rini tibe2 azy nk blaja makeup yg nmpk hot! ( hot ke?? )
xde la bse2 je..tp tbe berkenan..azy pon ade mencube tp xde la lawa sgt pon ble wt..cm xjd je.. xcukup brg?? ye kot..mcm brush2 dye 2..azy xde la lengkap mane... 


azy ase pas bis blaja poly nie, nk mik kursus makeup la plak...
sbb macam best la plak an.... hee... 
tp makeup2 jugak.... muke pon kne jage...
skunk nie pon cm kusam sangat muke azy xmakeup =(




**next entry azy akan post pic2 syok sendiri azy + makeup smokey eye!(xjd sgt!) heee 

Saturday, 21 May 2011

Kehadiran Dia....

Assalamualaikum...


Entry tok kali nie azy nk cite sal kehadiran someone yg agak special dalam hidup azy..
sje nk mengisi mase lapang yg dew..hehe..bosan duk umah, so update blog je la =)
disebabkn azy nie jenis perahsia orgnye, tbe2 azy ase slesa ble luahkn cmnie walaupn bkn 100% ape yg azy luahkn...=P .. ne ley luahkn sme.. malu la kn..kn..kn.. ( gedik! ) hee...


Permulaan perkenalan ::
mle2 chat lam group..pastu bawak kew msg fb..
then ym....pastu kuar makan same2...[ teman sbb org yg slalu dye tmn dye mkn, keluar g JJ ] =)
xde ramai yang thu kami berkawan..kami pon mmg rahsiekn..
tah..nape nk rhsie pon xthu..maybe nk jge hti someone =)


tp memang azy xsangke lngsung kami akan berkawan rapat cmnie..
sampai jd 1 hbungan yg kami sendiri payah nk jelaskan..
mungkin persamaan yang banyak watkn kami jd lebih rapat...maybe! hee..
tp azy memang rase slesa bila dengan dia...seronok sgt...


permulaan perkenalan, mmg azy malu sgt gan dye..
yewlh, da la mmg azy nie pemalu..
pastu g mkn lak gan dye..ketar2 jgk la 1bdn..hehe
tp azy cube wt cool...tp! dye pon thu n sedar kot azy mmg malu..
dye la 1st guy yg sedar, azy xkn tengok / tenung mate laki..
sbb mase kt kedai makan 2, azy xpnh pon pndang muke dye..
malluu!! hee...


sbnrnye dr teman makan 2 la,  kami berkawan..belajar same2..berbual...
memang hepi..kdg2 xde point pon nk jupe tp saje jew same2 crik alasan nk blaja la..
ape la...sebab nk jumpe.....sonok sgt sebab dye ske wat azy gelak =)


yang penting ble gan dye, azy ase happy sangt2...
dia pendengar yg baik...if azy ade mslh, dye adlh slh sorg teman yg
azy akan berkongsi..sebab, dye slalu nasihatkan azy,
ble dia rase ape yg azy wat 2 salah n xpatut... =)
thanx sgt2 kt dye! sbb jd someone yg rapat n memahami azy! =)

** Hargai! hargai setiap insan disekeliling kita..sebab bila kita menghargai org len, kita pon akan dihargai... =)
**Bahagia..... xsmstinye dengan menjadi pasangan kekasih.. =)
**hargai kebahgiaan yg kita ade..bersyukur dengan ape yg kite perolehi... =)

:: who is DIA?? heee.. teetttt! ::

Tuesday, 17 May 2011

Kenape ye?!

Assalamualaikum............

skunk da kul 3.11 a.m....
haa..nape ye azy xtido lg?heee
slh 1 punce sbb sakit kepale...mmg wt azy xslse..
nk kemas beg pon ye..nk g ne?? lari dr umah ke???hehee
xde la.. =P .. sok azy nk g duk umah mak sdre lak...
sian my umi..asik tnye bile nk g duk umah mak sdre...
so, sok azy kne la g kota tinggi...huhuhuu..
umi rindu laa tuu.. =P .. terharu kot! =P

cpt3 la mte nie leyh tido...
pening ohh pening..hilang la cepat sket...
xtahan kot....hilang mood.... da la ari nie cm stress sket..
adoyaiii........... pape pon nk kne packing brg2...
perlu tido jgk sbb kul 6 pg nk bgn... kne tumpang akak n nek bas g umah umi =)
takot! lame xnek bas tabung! heee...

gud nite all =)

** luv this song..bermakne 4 me! =)
**time 2 sleep...zzzzzzZZZzzzz....

Danga Bay

Assalamualaikum...

Bosannye... ( asik mengeluh je azy nie! ) ^_^
2 jew mampu azy luahkn...mmg bosan sgt...
tp smlm ilg la ase bosan...... sbb??
my sis n abg ipar bwk g jln2 kt danga bay..heee

 :: Danga Bay ::


Walaupun danga bay da x best cm dlu..
tp still ramai org..
dengar cite da nk ttup danga bay..
yeke?? entah la...azy pon xthu...
heee..tujuan utame just nk mkn je..heehe
tp disebabkn my sis nk bwk ank dye jln2, so, kami jln2 la kt danga bay tuu...
penat berjalan kaki, kami nek train lak..syok..hehe..
Ase takot jatuh pon ye ble dye pusing! haha... ( penakot! )

:: train at danga bay =P ::


Walaupon kuor skjp je...at least hilang la ase bosan azy nie...
mane xnye, asik duk terperap kt lam umah je...
sampai demam2..akibat??? teperap kt umah la..dasyat gilo! heee


Sambil berjalan, sempat la jugak snap pic...tukang snapnye : abg ipar ku...
pandai da mik2 pic sndri! hehe..cm azy lak ske syok sendiri! haha.. =P

:: Adriana @ ct , hepi dpt men buai..pyh tuu! hee ::

 :: Adriana suke bergmbo tp ikot mud! ::

:: Adriana gan papa nye... mate moolart! =P ::

 :: atas train..hohooo... ::

:: pasan x muke azy, xmakeup + moolart glew! haha ::

:: adriana @ ct yg sgt chumel! minah saleh celup! asik nk speaking je! hahaa ::


**hepi sangat...xsbr nk g holiday kt pulau sibu..yg penting, 
   sun block! sbb t azy itam ( koya! )..haha...bkn pe, skunk 
  pon azy mmg itam, so..kne la jge kn?kn??hee...


p/s : thanx to kakak n a.mat coz bwk jiji jln2 kt danga bay...sian dyeorg..blik2 je kje tros bwk g jln kt danga bay =)

Monday, 16 May 2011

Keputusan!

Assalamualaikum..

Entry kli nie azy ase sedih sgt..payah nk luahkn...
16 mei 2011....result exam kuor!
keputusannye mmg teruk...sedih sgt2..tp nk wt cmne, 2 je usha azy..
so..2 jelh yg azy dpt....nk xnk, azy kne redho....bersabar....
ade hikmah.... =)

xpelh..next sem azy cbe g..nk wat lg gempak..insyaallh.....

:: pas nie azy kne bijak bhgi mase! xleyh lalai ^_^ ::

:: yeahh! mesti BELAJAR! ::

** oppss..b4 terlupe, azy nk ckp, thanx kat dye...sbb mse azy sakit n sedih..dye still ade tok wt azy hepi..thanx n love you! =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...