Monday, 1 August 2011

Renungan sebagai umat islam !

Assalamualaikum...

Setelah sekian lame azy menyepi dari dunia blog, hari nie tiba-tiba terbuka hati nak post entry nie...niat hanya untuk berkongsi sahaja.. ok. sebelum tu , azy nak ucapkan selamat menunaikan ibadah puasa dan solat terawih..semoga dibulan yang penuh dengan keberkatan ini kita dapat mendekatkan diri dengan tuhan dan muhasabah diri kita sebagai umat islam ... insyaallah ... amin

Sekadar berkongsi rasa terkilan di hati , azy nk bercerita apa yang azy lihat dan baca di facebook tadi..tiada niat untuk mengaibkan sesiapa... apa yang korang akan fikir jika umat islam membuat status sedemikian . . .

  I do not believe everything on this earth, including its creator!! " 

status yang di post oleh rakan facebook azy.. azy tak tahu apa punca status berkenaan di post.. mungkin facebooknya di hack oleh org lain.. mungkin mempunyai masalah .. tapi kita sebagai manusia dan umat islam terutamanya, perlu berfikir dahulu.. kesan buruk dari ayat kita yang mungkin seakan-akan manusia yang  tiada akal & terpesong akidahnya ..
Dalam cibuk melayan facebook jugak lah azy terjumpe kawan azy post link page nie Murtads in Malaysia and Singapore  . . . memang ada segelintir umat islam menegur & macam2 lagi tapi ada pula segelintir umat islam seakan-akan terpesong akidahnya.. sedih tengok... sepatutnya bulan ramadhan ni, kita memperbaiki diri .. mintak petunjuk dan hidayah .. tetapi sebaliknya..hanya sekadar renungan untuk kita semua . . . 


Semoga Allah memberi petunjuk dan hidayah kepada kita semua .. insyaallah.. amin ...


** dalam page  Murtads in Malaysia and Singapore , azy memfokuskan umat islam.. semoga tiada salah faham :)

0 pengkritik tak berbayar:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...